Haber

Halil Konakcı’ya karar: Soruşturmaya gerek yok

Hatay’daki Fransız işgaline ilişkin konuşan Ankara Melike Hatun Cami İmamı Halil Konakcı hakkında yapılan suç duyurusunda “soruşturmaya yer olmadığı” kararı verildi.

Cumhuriyet’ten Mehmet Oflaz’ın haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kararında, “Dosyadaki mevcut bilgi ve belgelere göre, söz konusu iddiaların soruşturma gerektirecek nitelikte olmadığı” belirtildi.

Konakcı’nın suç duyurusuna ilişkin açıklamaları şöyle:

“Hatay’ın çoğunluğu Arap. Orada Kürt ve Arap kardeşlerimiz var. Hala aynı. O dönemde de durum böyleydi. 1938 yılına kadar Fransız işgali altındaydı. Sınırın içinde mi yoksa dışında mı kalması gerektiği konusunda tartışmalar vardı. 1932’de ezan yasağı geldi. Fransızlar, Hatay’daki Müslüman köylerinde ve camilerde ezan okumayı yasaklamadı. 1938 yılına kadar yeniden Fransız işgali altında kalan Hatay’ın merkez ve köylerinde ezan ‘Allahu Ekber’ şeklinde okunuyordu. 1938 yılında Hatay Türk topraklarına katıldığında yapılan ilk iş ezan okumanın yasaklanması oldu. Yani Fransızların yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu